AKTUELNO

Šokantna ispovest Maje Marković (31) koju je muž godinama zlostavljao.

Maja Marković od 2006. godine trpi porodično nasilje. Na početku braka niije ni slutila šta će se dogoditi, a posebno ne da je njen suprug na smrt prebio bivšu ženu.

- Na početku veze sam ostala trudna sa ćerkom i zlostavljanje je prvi put počelo kada sam bila deveti mesec. Hteo je da mi izvadi dete iz stomaka – priseća se Maja jezivih detalja mučenja koje trpela godinama.

Ona je u ispovesti u emisiji "Crna hronika Specijal" navele da se situacija tada smirila jer je muž nije udario, ali je nakon prođaja ponovo počeo da preti.

Kako je kazala, bio je bolesno ljubomoran i stalno je sumnjao da ga vara, pa je držao na telefonu sve vreme kada bi išla do prodavnice.

Ako sanja mene i nekog muškarca, on je verovao da sam ja sam sigurno bila sa njim. Skidao me je golu i vezivao, hteo je da me siluje užarenom šipkom. To je bilo prvi put kada sam ga prijavila, priseća se Maja.

Nasilje je prijavila prvi put 2011. godine, a sa mužem je imala dvoje dece.

Kako kaže, tada je sa decom provela sedam meseci u sigurnoj kući, našla posao i stan, ali po njegovom izlasku iz zatvora rešila da mu da drugu šansu.

- Vratila sam se iz straha, kako bi deca imala porodicu. I ja sam dete razvedenih roditelja, pa su me uvek učili da ćutim i trpim- navela je Maja koja je nakon njegove zakletve u manastiru Ostrog verovala da će se promeniti.

Jedan od razloga za pomirenje su i njegove pretnje da će joj ubiti sestru. Međutim, psihičko maltretiranje počinje već posle nekoliko meseci.

- Prebacivao mi je što sam prijavila zlostavljanje, da je bez razloga ležao u zatvoru i da sam ja sve umislila – priča Maja, koja je tek tokom trudnoće sa drugim detom saznala strašnu istinu o svom muži njegovoj prvoj ženi.

Foto: Printscreen

Zbog ubistva bivše supruge dobio je 2,5 godina, ali mu je kazna umanjena za šest meseci. Maja to nije znala, a nije zanala ni njegovo pravo ime.

- Znala sam ga pod jednim imenom. Slučajno sam saznala kako se stvarno zove. Nisam ni smela da ga pitam. Nikada nije ništa pričao o majci svoje dece, samo je rekao da ima dva sina i da su kod njegove majke – ispričala je Maja.

Od svekrve je saznala da je njihova majka mrtva i da je on kriv za to.

Preturajući po stvarima našla sam njene dokumenata u kojima je pisalo da je on nju šutirao i da u bolnici nisu uspeli da zaustave krvarenje, te da je umrla od njegovih batina.

To je za Maju bila zabranjena tema. Vremenom je izgubila kontakt sa svojom porodicom i niko nije znao šta joj se dešava.

- Bio je spreman na sve. Ja sam trudna radila, a on za ovih 11 godina koliko ga znam nema ni dana radnog staža. Radila sam da bi pio i kockao, a uvaljivao nas je i u dugove – priča Maja.

Kako kaže, morala je i da prosi. On ju je na to terao, a onda joj je uzimao pare.

Jednom joj se desilo da nju, sa decom u rukama, gađa kamenjem. Ona je plakala, ali niko joj nije ponudio pomoć.

Njen muž je i decu učio da treba da je biju, nazivajući je pogrdnim imenima i uz najgore psovke.  Maja kaže da je trpela je seksualno maltretiranje.

- Bilo je momenata kada me za vreme odnosa nabode pesnicom – dodala je Maja koja ipak bila spremna sve da istrpi da bi deca imala normalnog oca, ako je on ne bi maltertirao pred njima.

Međutim, videla sam da će deca da polude. Ćerka bi mi svaki put pred spavanje rekla da ne brinem da će ona ostati budna i da se ja pravim da spavam. Bacali su nož sa terase kako me on ne bi zaklao. Videli su i kada sam ja stavila nož na leđa misleći da će nasrnuti na mene. Tada sam mislila: izbošću ili sebe ili njega jer više ne mogu. Dešavalo mi se da mi sve utrne, da ne mogu da se pomerim – priča kroz suze Maja.

Njena ćerka (10) i sin (8) se sećaju svakog detalja šta je njihov tata radio mami, ali i njima.

-Kada mi je odletao balon na plafon, on ga je izbušio, podigao mene i bacio na pod – kaže dečak i dodaje da tata nije bio dobar i da je bio pijan.

Njegova sestra plašila se da će otac ubiti majku. Govorio im je da je sakrio noć i da će ubiti kada dođe da spava. Deca kažu da bi volela da imaju mir i žive srećno.

Maja živi od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, ali joj je muž i to uzimao.

U poslednje vreme je postajao agresivan i kada je bio trezan. Prokockao je čak i pare koje je Maja pripremila za matursko njegovog sina.

Te večeri kada je odlučila da ode preživela je pakao.

Pričao je sve najgore o meni, da me ne bi ni takao i ja sam otišla kod dece da ih uspavam. Došao je u sobu i tražio da ga oralno zadovoljim. Kada dete nije htelo da zaspi, udario ga je po licu. Imalo je tada godinu i po dana. Uspela sam da ga zgrabim, pokušao je da me šutne, ali sam uspela da se izmaknem, navodi Maja.

Nakon toga njen muž se sjurio niz stepenice i lupio šamar mališanu, a ona je opet uzela dete u ruke i izjurila iz stana, bez odeće, i počela da doziva pomoć.

On je komšijama rekao da ne obraćaju pažnju i da ja haluciniram. Kasnije su ga prijavili, jer i njih maltretirao.

- Izletala sam na glavnu ulicu u donjem vešu, sa bebom u rukama, par kola nije stalo, a nisam ni znala da li je pošao za mnom. Stao je taksista koji me je odveo do policije - ispričala je Maja kojoj je bilo zabranjeno čak i da se brije.

U policiji daje izjavu šta joj se dešavalo. Želela je samo da ode kući jer nije znala da li su joj deca dobro jer su sama sa njim.

Iz policije su sa njim pošla i tri policajca, a jedan je ostao cele noći u stanu sa njom i sa decom.

Iste noći pronalaze njenog muža i on je od tada u pritvoru.Kako kaže, on je na suđenju sve poricao – rekao je da sam izvela dete u šetnju jer je plakalo.

-Ne plašim se više za sebe, ni da me pronađe, ni da me ubije, plašim se za njih. Potrebna sam im - dodala je ona. Zlostavljanje je ostavilo ožiljke na deci i oni se sada bude noću, plaču, proveravaju da li su prozori zatvoreni...

S. M.

Maja je majka petoro dece i žrtva višegodišnjeg maltretiranja. Njoj je i podrška najbližih bila uskraćena jer sa majkom nije u najboljim odnosima.

Kako kaže, i njena majka voli da popije, a brat joj se odao alkoholu i nije mogla da mu pomogne. Snagu vidi u deci, a odlučila je da progovori, kako druge žene ne bi doživele isto što i ona.

-Bolje i da su mrtve nego da se sa nasilnikom pomire. Pakao je zlatan u odnosu na pomirenje. Sada mu se ne bih vratila ni da me ubije, ali ću dati sve od sebe da me ne pronađe, navela je Maja.

Muž joj je, priseća se, govorio i kako će je ubiti. - Rekao je da bi me sekao parče po parče, lomio bi mi kost po kost – dodala je ona.

Maja kaže da se sada sigurnije oseća na suđenjima jer ima advokata i podršku, a kada je prvi put tužila muža branila se sama. - Nadam se da ću živeti mirno. Suv hleb ćemo jesti ako treba, ali da imamo naš mir – nada se ona.

S. M.

#Batine

#Ispovest

#Nasilje

#Porodica

#Trudnoća

#Ubistvo

'